Zapraszamy do zapoznania się z naszą szeroką ofertą bułek. Pod pojęciem bułki rozumiemy wszystkie wyroby piekarnicze, których waga nie przekracza 200gr. W przeciwieństwie do chlebów nie dzielimy je na klasy w zależności od % udziału danego typu mąki. Kilkanaście lat temu były to głównie wyroby pszenne produkowane w oparciu o podmłody pszenne (rozczyn drożdżowy).
W kolejnych latach zaczęto do nich dodawać różnego rodzaju ziarna, ale nadal było to głównie pieczywo pszenne . Wraz ze wzrostem świadomości klientów zaczęto produkować wyroby w oparciu o mąki pełnoziarniste (Graham oraz Razowa) i tak powstały bułki Grahamki czy Razowe (zawierają one bardzo dużo błonnika oraz witamin w porównaniu do zwykłego białego pieczywa).
Następnym dość ważnym krokiem w ewolucji tych produktów było dodawanie naturalnych kwasów pszennych oraz żytnich, dzięki czemu bułki zaczęły jeszcze bardziej pozytywnie oddziaływać na florę bakteryjną układu pokarmowego oraz uzyskały bogatszy bardziej kwasowy smak.
Naszym obecnym „trendem” w zakładzie jest przedłużona fermentacja. Polega ona na dodaniu minimalnej ilości drożdży, dzięki czemu ciasto „dojrzewa” 12-16h i wytwarza bardziej winny aromat i bardziej chrupiącą skórkę. Dzięki tej technologii udało nam się m in. wyprodukować wysokiej klasy ciabatty.
Piekarnia Wawerska M.A.T. Błaszczak
Piekarnia Wawerska M.A.T. Błaszczak
Copyright © 2023 Wawerska – Design by Stolaweb – All Rights Reserved
Inne |
|
Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii. | |
Niezbędne |
Niezbędne |
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo. | |
Reklamowe |
|
Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam. | |
Analityczne |
|
Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp. | |
Funkcjonalne |
|
Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich. | |
Wydajnościowe |
|
Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników. |
Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookie, aby poprawić komfort korzystania z niej. Spośród nich pliki cookie, które są sklasyfikowane jako niezbędne, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do działania podstawowych funkcji witryny. Używamy również plików cookie stron trzecich, które pomagają nam analizować i rozumieć sposób korzystania z tej witryny. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce użytkownika wyłącznie za jego zgodą. Użytkownik ma również możliwość rezygnacji z tych plików cookie.