Dziś chcieliśmy poruszyć temat właściwości prozdrowotnych naszego Chleba Jaglanego. Zawiera on w swoim składzie cztery prozdrowotne składniki: naturalny kwas żytni oraz pszenny, siemię lniane (nasz „rodzimy” super food) oraz kaszę jaglaną, której dziś właśnie chcielibyśmy bliżej się przyjrzeć.
W sieci bardzo często spotykamy się z nazwami chlebów takimi jak wieloziarnisty, pełnoziarnisty czy czysto ziarnisty. Na pierwszy rzut oka może nam się wydawać, że
Za chleby pszenne uznajemy te produkty, które zawierają przynajmniej 90% mąki pszennej i są wytwarzane z udziałem podmłody pszennej i/lub kwasu pszennego. Kwas pszenny powstaje identycznie
Chleby mieszane wytwarzane są z udziałem mąki pszennej oraz mąki żytniej, przy czym przyjmuje się, że udział procentowy każdej z nich nie powinien przekraczać 90%
Za chleby żytnie uznajemy te produkty, które zawierają przynajmniej 90% mąki żytniej w swoim składzie i są wytwarzane z zastosowaniem naturalnego kwasu żytniego. Mąka żytnia
Piekarnia Wawerska M.A.T. Błaszczak
Copyright © 2023 Wawerska – Design by Stolaweb – All Rights Reserved