Chleb Zakopiański

Składniki:

mąka pszenna (typ 500), mąka żytnia (typ 720), kwas żytni (mąka żytnia, woda), woda, maślanka, woda, drożdże, sól, kminek, czarnuszka do posypywania.

Zawartość alergenów:

gluten, mleko

Alergeny obecne w zakładzie:

jajka, soja, orzechy arachidowe, sezam, orzechy

Tabela Wartości Odżywczych

w 100g%RWS w porcji 1000g
Wartość energetyczna1052 kj/ 251 kcal12%
Tłuszcz1,42%
w tym kwasy tłuszczowe0,42%
Węglowodany50,619%
w tym cukry1,62%
Błonnik3,1-
Białko6,613%
Sól 1,322%
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Korzystamy z ciasteczek aby świadczyć Ci usługi na najwyższym poziomie. Jeśli korzystasz z naszej strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie zgodnie z naszą polityką prywatności.